Nagymegyer Városa figyelmezteti a járművezetőket valamint a közlekedés összes résztvevőjét, hogy a város területén a biztonságos és zavartalan közlekedés érdekében tartsa be a közúti közlekedés szabályait az érvényes törvények és rendeletek alapján.

Továbbá figyelmezteti a gyalogosokat, hogy elsősorban a járdán közlekedjenek és a gyalogosátkelőhelyeket használják, valamint a kerékpárosokat, hogy a járdát ne használják kerékpározásra!

A város felhívja a lakosok figyelmét a 157-es általános érvényű rendeletre, mely értelmében a város tulajdonában illetve kezelésében lévő zöldterületeken TILOS a parkolás mindennemű gépjármű számára.

Továbbá a gépjármű tulajdonosa köteles a használaton kívül lévő gépjárművet illetve a hulladékgépjárművet (nem rendelkezik érvényes műszaki és emissziós vizsgával) a közterületről eltávolítani.

Az érvényes jogszabályok valamint az általános érvényű rendelet megszegése büntetést von maga után, bírságolható. A városi rendőrség 2020. március 31. után intenzívebben és nagyobb odafigyeléssel fogja ellenőrizni a városi közlekedés biztonságát, valamint a jogszabályok és rendeletek betartását.