Nagymegyer Város Környezetvédelmi Szakosztálya az Állami Állategészségügyi és Élelmiszerigazgatóság levele alapján értesíti a tisztelt lakosságot, hogy az Európai Komisszió törölte a kivételt az egy sertésből álló, saját fogyasztásra történő gazdaságok nyilvántartásba vételéről.  

Minden sertéstenyészetet, azt is, amelyben csak egy sertést tartanak saját fogyasztásra, a jelenlegi jogszabályok alapján kötelezően  nyilvántartásba kell venni! A regisztrálást a Dunaszerdahelyi Regionális Állategészségügyi és Élelmiszerigazgatóságon lehet bejelenteni munkanaponokon 7:30-tól 15:30 óráig a következő címen: Korzo Bélu Bartóka 789/3, 929 01 Dunajská Streda. Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 0905 875 136 illetve 031/552 48 70  

Pozsony egyik  alapiskolája  8. osztályos tanulóinak egy csoportja a múlt héten a Pozsony megye által kihirdetett projekt keretén belül – Utazz, ismerkedj, segíts – meglátogatta városunkat , hogy a város területén bármilyen munkában segítsen. A projekt célja, hogy a tanulók minimum 24 órára elhagyják a lakhelyüket és a kiválasztott településre utazzanak mobiltelefon nélkül, pontosan meghatározott költségvetéssel – útiköltség, szállás-és étkezési költség – megismerve az adott települést és az ott élő embereket és felajánlják a segítségüket természetesen pénzügyi juttatás nélkül. Kamera illetve fényképezőgép segítségével rögzíthették, hogy mit és hogyan segítettek, riportot készítettek, amit a diáktársaiknak illetve a nagyközönségnek fogják bemutatni.

A tanulók a városháza környezetvédelmi szakosztályán érdeklődtek, hogy hol és mit segíthetnének. Csütörtök délután az Ifjúsági téren gereblyézték és zsákokba rakták a leveleket, majd pénteken délelőtt a katolikus temetőben segítettek. Köszönjük!

plagát VÝZVA

 

Nagymegyer Városa értesíti a lakosságot, hogy havonta 2 alkalommal a papírhulladék gyűjtésére kerül sor a város és az izsapi városrész területén a családi házak elől. 

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a háztartási és osztályozott hulladék szállítása 2018. utolsó negyedévében a következő harmonogram szerint zajlik: itt!

zivotne prostredie

Végzett tevékenységek ...

kontakt

itt megtalálja a környezetvédelmi osztály telefonos és email elérhetőségét ...

ekodogNagymegyer Város Önkormányzata a lakosságnak nyújtott szolgáltatások javítása illetve a zöldterületek megóvása érdekében a kutyaürülék problémáját az ECO DOG TOILET kutya WC létesítésével készül megoldani.